Ada tips tak nak stimulate anak cepat jalan? anak saya da 1y1m belum boleh berdiri sendiri

3 Balas

dia ada try berdiri berpaut dkt mana2 x? klu ada tu normal. anak sy 1y pun masih berpaut lg. klu bdiri sndri masih tk berani. kena keep encourage baby utk berani

12mo ago

klu bby sy lain pula...bila tatih ok, cuma bila sy or ayahnya lepas tgn, dia terus duduk. ni nk cuba bg dia pijak surface selain lantai rumah. nk bawa pi padang, bg dia pijak rumput pula. mana tau dia makin confident utk bjalan

bawa pergi grounding. pijak rumput, pasir.

kene selalu ajak baby jalan