bottle milk

please share how to console my baby to drink milk from the bottle. dia taknak puting botol. dh nak start kerja.

10 Balas

sy try pegion...mula2 sy try bg tk nk....bila org lain (emak) bagi btl...dye nak....or try srh husbd bg pd baby dlu....slow2,:-) semoga dipermudahkan..in sha Allah:-)

Try puting botol dari jenama yang berbeza. Anak saya reject puting banyak jenis puting including fiffy, tommee tippee. Last sekali dia nak pigeon je sampai sekarang.

try guna brand MAM bottle,,design puting dia leper,,mungkin baby nak,,sbb nipple kita klau dia latch kn leper,,cuba laa

saya first guna tommee sebab orang bagi tapi puting nya keras baby terus tak nak . husband try cari puting yang lembut , elok dia nak .

5y ago

baby kadang tak nak sebab puting tu keras tak sama macam breast

Try minta org lain yg bg. Baby ni ada yg mummy dia bg botol dia xnk tp org lain bg mase mummy dia xde ok je

try puting NUK..dlu dua2 anak mcm2 puting cuba..NUK jugak serasi..

I used NUK Simply Natural because it closes to mother's breast.

sy guna botol susu brand avent.. puting botolnye lembut..

U have to buy semua jenis puting2 try and error..

try train guna pacifier.