Risau

Pgi td scan dkt klinik doc ckp baby kecil. Ada petua tak nak tambah berat baby dalam kandungan.. 28w 2d #FirstBaby

11 Balas

Sy pun doc ckp mcm tu dulu. Siap bgtahu mgkn boleh baby down syndrome. Allah saja yg tahu perasaan sy ms tu. Awk byg kan sy dpt tahu dr 7bulan smpi la ke 9bulan hati sy ni dok risau baby nak keluar. Hampir tiap hari nangis. Buat doa selamat, minta anak Yatim doakan. Kwn² pegi umrah doakan. Surau masjid doakan. Hati cuba redha, segalanya Allah tetap kan yg terbaik utk kita, tp emak mana anak yg ditunggu² doc ckp mcm tu. Baby sy keluar Alhamdulillah awk, berat 2.53kg normal, tkde kuning ms lahir, Allah mudahkan semua. Awk byk doa k, jgn risau baby kecik kalau details scan semua okay. Mgkn genetic kita kecik. Smg Allah mudahkan urusan awk dan baby. Sorry terluah experience hehe. Smg ibu ibu luar sana kuat, percaya qada dan qadar Allah. Hugs!

4y ago

Early 1w okay lg awk. Sy doc detect tulang paha anak awal 3w. Details scan smpi 2x. Siap kena scan dgn pakar tulang tau. Sy disuruh deliver awal, 37w sy dah bersalin. Alhamdulillah paru² baby matang semua nya sihat now dah 5kg baru 2bulan. Kuat nyusu btl. Awk awk jgn risau. Sebenarnya kita kalau ingt Allah tetap kan segalanya, InsyaAllah baik² je nnt semua. Anak sy pun mudah je jaga. Allah's plan is the best. Sy doakan kwn² semua Allah mudahkan bersalin nnt, anak dan ibu sihat belaka. Amin

Rasanye utk 28week mcm normal kot. Nanti die dh masuk 30 week plus plus dia akan rapidly membesar. Sye scan baby 28 minggu baby baru 1kg je. Then ari tu scan 35 week tetibe dh 2.5kg. Huhuhuh

4y ago

Yke.. Hrini da 32 weeks... Hrp bby berat OK la... 😁

saya scan 21weeks tapi badan baby besar 23weeks,saya ada gdm..dah cuak dah ni..hmmm

Minum Susu. Sy minum everyday sbb X semua buleh telan..pastu beli Tamar cocoa

Mnum susu anmum. ..tpi jgn bg pekak . ..bg lebih air. ...

Klu sy..asal rasa lapar..makan😅😅

Minum susu anmum

brp berat baby sis ?

4y ago

Tq sis😘

Cuba minum susu anmum

Banyakkan minum susu

4y ago

Apa2 jenis susu pun boleh. Janji tak tinggi gula.