39 minggu 6 hari .. PERUT MENGERAS

perut mengeras dari ptg tadi .. perlu ka sy ke hospital ..??

12 Balas

Pergi jer hosp siap2 dgn kelengkapan bag dln kenderaan incase kena thn kat wad..selalunya pihak hosp akan check mmg dah ckup bulan utk bersalin start dr 37 week, klu dr ckp tak de apa 2 dia bg balik rmah... Tanda2 bersalin amek kira jgak drh,air ketuban, contraction,, all the best..

Saya bersalin 38 week 4 day...start sakit time 4 pagi.ingat sakit biasa sebab xde tanda..semakin lama semakin kuat.husband dah pg keje.tgg smp dia blk pkl 6 pagi.terus rush pg hospital..smp je dah bukak 9 cm...nasib baik sempat g hospital. X smp 10 minit dah bersalin.hehehehehe.

Sy pun kerap mengeras ni tp tk sakit. Sy confused nk pi hosp ke tdk. Ni 1st pregnancy, 39w4d dah. Tanda2 lain xde lg😔

5y ago

Better pegi scepat nya

Saya haritu masa anak 1st perut keras xbergerak sehari , then pii check , alhamdullilah tadak apa²

Kalau da start skit pegi hsptal cpt sis..tanda2 da tu..smga d permudahkn smua urusan bslin..

5y ago

Kena pegi cpt klau bby x gerak..

itu tanda nk bersalin sis macan saya dulu

Perlu sis.. Sebab tue salah2 satu tanda nk bersalin

5y ago

tapi x sakit cuma sy kurang selesa dgn gelisah perutt .. okey kalau x berhenti jgak sy pegi hospital

Pergi je check. InsyaAllah dipermudahkan

Seeloknya pergi check hospital sis

Tanda² tu sis... Pegi hospital