Second Time Pregnancy

Perut kelihatan lebih cepat besar berbanding dengan first time pregnancy. Betul ke? #pregnancyjourney

7 Balas

biasa lh tu..lps bernk Stu perut msti akn nmpk besr sb lemak² dh trkumpul🤣sy ank 1st xbesr sgt..2nd bole di kta kn besr..3rd org kta sy hmil kmbar gara² perut trlalu besr..bukn ape..sy jnis kembar air..tu SB perut sy besr..😂

2y ago

Thank you balas. Ha ah lemak perut la sy ni kan 🤭 lps bsalin perut mmg kne btul2 jga. Kembar air ni lps bsalin ade lg tak? 😅ada beza tak ank setiap kali pregnancies, selera makan tu btambah? Sy 1st pregnant tk blh nak mkn mnum sgt. 2nd time ni berselera je plk. 😂

x pasti jugak .. sya nampak perut besar dah masok pregnant no 6 ni😂 sblm ni x besar pon smpai org x perasan sya pregnant .. padahal dah berderet dah .. skrng pregnant ke 6 bru ada nampak

2y ago

sya dri mula ambik depo x dtg period smpai sya stop .. sya ada jugak makan pil .. pil ada ok terator period

betul ko😂 sy 29w, perut dh besar..mcm x larat nk bwk pun ye. yg anak 1st dekat nk bersalin baru nampak besar..baju seluar pun x berubah size, yg 2nd ni seluar jd ketat🤭

2y ago

Thank you balas. Ibu Nurul ni maintain slim ea . Mst dpd blkg tk nmpk cm preggy 😁 sy 1st baby ada jgk tukar 1x size

kalau mcm sy betul. 1st baby 7-8bulan baru nmpk perut. 2nd baby ni 5-6bulan dh nmpk perut. skrg tunggu masa ja. perut mmg xlrt nk bawak. besar

2y ago

sama2 awak❤️☺️. haha, itu la. stress rasa, sbb nk pakai xmuat😂

sy mcm tu haha. yg no 3 ni lagi cpt besar perut. tp x jugaklah, depend dgn lelemak d perut kta actually. haha

2y ago

Thank you balas. 😂😂 betul2. Belum sempat lemak kempis, btmbh lg lemak kat perut. Makan plk berselera🤭 agak2 perut husband pn sma bsr tak? 🤣🤣

bergantung pada ketebalan perut atau bahasa kasarnya lemak 😂😂😂

2y ago

Thank you balas. Getah perut dah longgar. Time makan pn dh nmpk perut naik. Skrg ada baby lg prut naik ketara😂😂😂

betul mcm saya yg ke2 lgi besar dri yg ptma

2y ago

Thank you reply. 😊👍🏻 sy ni kne tggu 4-5bln nk tgk perut jd bsr mana🤭