zumba untuk ibu hamil

pertanyaan saya boleh kah ibu hamil berzumba

2 Balas

Hi dear , kalau first trimester mmg kandungan agak fragile . So kena hati2 sikit , tapi kalau dah masuk second/third tu boleh je zumba . Sebab tkde buat keje berat pun kan . Senaman baik utk kesihatan , banyak je org western yg buat senaman2 masa pregnant . Bagus lg sihat🥰

maaf puan sy kurang psti ttg ini..better puan tnye pd yg arif..yg sy tahu ms pregnant. ada certain jnis senaman shj blh d lakukan. spya tidak memudarat mommy n bby..mg dpmudahkan segalanya..aamiin