Jantung baby laju

Pernah tak mommy's lalui ni? Hari ni saya 34w 2 hari pergi cek bpdan jantung bby sbb berat naik. Tetibe harini nurse ckp jantung baby laju tapi anak aktif. Dia cakap bahaya utk bby . Bby boleh stress. Dia mintak kira gerakan bby selalu. Mommy's pernah lalui ni x ? Ade tips ape ape selain kira kiraan pergerakan bby? #seriusnanya #ingintahu #firstbaby

6 Balas

sy pnah alami..thun lpas masa preg 35weeks1day..g checkup cam biasa dgn pakar o&g pastu air kencing saya sangkut ada protein n albumin..mreka sruh sy admit ward 1 mlm..sblum rgister msuk ward sy buat ctg..n jantung baby laju..buat scan, doktor ckap sy kena ceaser utk slamatkan baby..cucuk ubat mtgkan paru2 tggu ot kosong trus masuk ot..alhamdulillah smua ok..baby skrang dah 10bln..prem baby..smoga urusan puan d prmudahkan ye

Saya pernah masa scan swasta, jantung baby naik sampai 180. Doctor pun suruh saya tenang tenang, rileks. Maybe sebab sy lunch lambat sgt time tu pukul 4pm baru lunch, so baby stress. And now pantau gerak baby jela. Kalau baby tak gerak lama sikit, sy jadi gelisah 😭 harap baby sihat sihat sampai beranak amiin 🤲🏻

2y ago

betul. bila bby kurang gerak je mmg gelisah sangat. tapi alhamdulillah skrng 37w bby okay. semoga kite dipermudahkan urusan

sy baru kelmarin kena pergi hosp sebab jantung baby laju . sama la baby aktif , lepastu doc hosp masuk kan air 1 tube dan scan baby alhamdulillah takde apa - apa . mungkin sebab sy kurang minum air masak sebab sebelum tu pun hidung sy asyik berdarah tapi lepas doc masuk kan air tu semua okay da ,

jangan lupa breakfast pagi makan pagi sis..sbab nurse slalu bagitau kalau baby lapar mmg jantung dia akan laju

Maaf tiada pengalaman. Apa kata puan usap kandungan pujuk2 relax cool . hehe

2y ago

Didik diri tenang, redha dan tawakal Elakkan stress dan -ve vibes puan. Mungkin tu salah satu degup jantung baby laju? ; stress sbb ibu fikir -ve selalu.

alhamdulillah stakat ni okay . terima kasih