Saya skrg da msk 18 minggu..time check degupan jantung baby,masih tak kedengaran.Normal ka?

Pernah tak ibu² sini mengalami masalah yg sama sprt saya?

8 Balas

xpernah. sy awal dah ada denyut jantung baby,dlm minggu ke 6, terus buka buku kt klinik swasta tu. sy beli doppler kt shopee untuk cek jantung dia malam2 sblom tido. patut awal dah ade jantung sbb 18 weeks da nk masuk 5 bulan mngandung tu..xnormal rasanya klu xde jantung. cepat2 gi cek doktor

sy dalam minggu 13 tu dah ada bnyi jantung ank. doc siap test lg bg sy dengar .try tny doktor blk. mgkin ada kesilapan teknikal ke

Silap kot sis, kalau 8 minggu mungkin blh jd heartbeat blm nmpk, tapi 18mggu tu ikutkan dah ada heartbeat, jantina pun dh blh nmpk

18 minggu? U sure 18 minggu yea? It's not normal awak. Doktor ckp apa? Biasa dlm 8- 9 minggu dah boleh dgr heartbeat baby.

8mo ago

17 minggu pun awak sepatutnye baby dah patut ada heartbeat. Awak pergi klinik lain n check 2, 3 klinik. Kalau betul baby dah x de heartbeat, awak kena keluarkan baby tu dr dalam rahim awak, kalau biar lama2 boleh jadi infection kpd body awak.

Serius la 18w ke 8w..after 1st scan biasa dokter akn bagi tempah seminggu untuk double scan balik klau x kena cuci

srius la 18weeks xdga ...atau silap taip 8 weeks??sy scan bru ni 18 weeks dh dga jntg bby xmgkin xdga lg 😢

8mo ago

sya faham maksud awak..xblh dgr melalui doppler kan? mcm sya hari tu 17w nurse ada gak ltk kat perut dopler tu..xdpt cari lagi.. awal lagi la tu..

Sy buat nt scan 13w pun dh kuat hearbeat x kan 18w x dengar lagi wak 😳 pegi klinik lain laaa check..

Awak checkup KK ke swasta? Guna scan machine atau doppler?

8mo ago

Guna doppler ke scan machine?