muntah kuning

Hi. Pernah tak ibu2 ada pengalaman bayi muntah kuning mcm dlm gambar? Sebab apa ya ? Boleh share tak.. tq

muntah kuning
4 Balas

kalau bby muntah warna kuning atau putih, takde apa. kecuali muntah kaler kelabu, atau merah. tu nk kene bwk g spital terus. tapi kalau rasa was2, boleh bawak jumpa doc untuk cek. tgk lak cara dia muntah cane. mnyembur ke apa.

susu agknye..sbb bby just minum susu je kan..xde bg pape selain susu..tul x?? kalau x sis bwk bby jmpe doc n chck.

Skrg baby sis dh okay ke?

susu kot