gigil

Pernah tak ibu ibu alami keadaan tidak rasa lapar tapi tiba² menggigil tak tentu hala secara tiba²? Seolah² macam tak makan langsung dari pagi. Sampai rasa pening. Tp bila makan sesuatu, jd ok sikit. Risau ni bulan depan nak puasa dah.

17 Balas

Saya pernah rasa dulu masa awal2 pregnant. Menggigil tetiba taktau sebab. Then klu tersebut saja nk g mandi pun menggigil jugak tp terpaksa jugak mandi walaupun tanpa rela 😂 😂 lepas klua bilik i nangis tanpa sebab. Lucu bila dikenang

sy ade semgg hr tu jd mcm tu.. xsilap wk8 ke wk9..kerap lapar.. ble lapar je jd mcm dh kebuluran. mcm xmkn lg dr pd.. padahal kerap dh mkn tu.. tp kjp je.. dlm semgg atau 2 mgg.. lls tu dh ok

Pernah, saya memang jenis tak suka sarapan sebelum pregnant. Sejak tahu pregnant jam 9 dah gigil. Makan, baru okayy😅😅😅

Tu simptom hypo kan? Sebab kurang gula dalam darah. Kalau tak silap sy la. Sy sejak trim ketiga ni selalu duk rasa mcm tu.

rasenye kurang gula , sebab emaa macam tuh kenee ade gule gule selaluu kalauu terase menggigil amek satuu makan 😅

Lapar kot.. Klu xdpt puasa, boleh je tinggal sbb khuatir dgn baby dlm kandungan.. Jgn paksa diri..

Kurang gula dlm badan... Kena ada sedikit Gula2 stdby utk mengurangkan gigil

Hypo..sama mcm sy..kemam gula² atau bancuh air manis sikit,akan ok..

Hypo...mesti ada GDM...sbb Hypo je akan rasa mcm tu..berpeluh sejuk.

4y ago

In shaa Allah tak ada apa tuu.. Awk nanti inform dokter dan nurse yg charge awk.. Nanti dia kan cek semua.. 😊

samada kencing manis atau darah rendah. jumpa doc untuk pemerikasaan.

4y ago

In shaa Allah esok ada checkup. Saya tanya ya. Tq awak. ❤