BreastPump

Perlu ke nk beli breast pump electric sebelum bersalin? Sy hamil 28minggu n bru je beli breastpump. Tp suami kata membazir beli awal. Tkut xde pengeluaran susu ble dh besalin nanti dan baby akan direct dgn botol je bila dh guna pump tu. Sy jd down plk

2 Balas

Nurse sy Ada ckp klau ibu dh set dlm minda untuk susukn ank insyaallah msti Ada susu...mcm sy tiga2 ank sy smua susu bdn...breast pump penting gak wlaupun kte bg susu bdn..takot bila susu dh tlalu bnyk kte kne Pam gak...klau x nanti bengkak susu...nie ank k4..sy Bru 17week tp dh Ada susu...sbb ank yg ke3 Bru bhenti susu...

Dah beli baru tny??..sis bekerja atau suri rumah...dh beli xapa,simpan utk emergency kes nnti..contoh,anak kena tahan wad.,ank xpndai direct bf..ibu kdg2 bsalin xde susu terus,kena urut baru susu kluar..jgn down,kalo xguna,bole jual balik..apa2 pon sy cadangkn sis masuk group fb "happy breastfeed Malaysia"..bole tmbah ilmu..

4y ago

Di sbbkn suami bsg2, jd sy down truk. Psl dh beli tu xd mslh, blh letgo, ada je yg memerlukan. Ok baik, tq atas advice sis