perut mengeras

perlu ke hospital atau tak bila perut mengeras? tapi baby gerak oky je, dari pukul 10 tdi perut asyik mengeras, sekejap lembut sekejap keras, then di ikuti dgn pergerakan baby. sakit tu biasa je and boleh tahan. saya first mom and agak keliru sikit.😅

2 Balas

Mengeras Tapi sakit biasa normal. Kena pantau je sis. Tapi kalau mengeras + sakit belakang + Asyik memulas nak membuang even tak turun tanda . Pergi pac terus .

1mo ago

kalau mengeras tu just cntraction biasa ja... kalau betoi2 nak brsalin mngeras dia trlalu kerap dalam msa yg sma.. vagina kita akn trasa mcm nk trbuka... dia akn mnnyucuk2. .

mengeras kejap kejap tu normal. namanya braxton hicks atau kontraksi palsu