Nak tanya semua ibu2 ambil booster dose ke 3 ke?

Perlu ke ambil ae?

6 Balas

sy kena covid dua kali sebelum mengandung kali ke 2 ni.. doktor tanya xnak amek booster ke? xpe, sy dah kena covid dua kali.. doktor tanya, awak kena covid tu ade symptoms teruk x, sy ckp xde, doktor angguk je.. sbb kalau ikutkan bila kita kena covid antibodi kita jd lagi kuat dari cucuk vaksin.. booster xwajib, tapi kena tengok keadaan kesihatan puan..

1y ago

dua minggu sebelum mengandung..

Sy dah booster dari sebelum pregnant, dan sy dah pernah kena covid juga sebelum pregnant. Alhamdulillah symptoms nya sgt2 minimal. Sy cuma skit tekak & batuk sikit2 shj, sy tak demam, takde hilang deria bau, boleh mkn mcm biasa dan bdn tak lemah langsung.

1y ago

Alhamdulillah 🥰🤲🏻

Saya ambil tahun lepas semasa hamil 6 bulan. Bagi saya perlu untuk elak kemudaratan yg lebih lagi.

Dah booster before pregnant. Plan nak ambil 2nd booster nanti

sy ambil booster sebelum mgandung.

Sy x ambil booster