Waktu sesuai 1st check up

Hi mommy, saya baru 4weeks pregnant (kalau ikut apps) and belum lagi check up / scan. Minggu ke berapa ya yg sesuai utk 1st prenatal check up ? Before ni saya pernah miscarriage masa week 5 (2tahun lepas) thank you mommy ❤️

5 Balas

kalau ada sejarah keguguran, baik pergi awal. tapi ke swasta atau ke doc yg pernah puan pergi sebelum ini. bagitahu tentang sejarah keguguran dan mungkin doc akan bagi nasihat dan prescription yg sesuai utk precaution untuk mengelakkan risiko keguguran lagi.

puan/encik,,,saya pun sama,,,tapi,yang saya pelik ini,,,kenapa saya tengah mengandung,,tetiba haid saya datang hari ini 29 julai,,,apa saya masih tengah mengandung apa tidak iya?? mohon bagi ibu2 bagi masukan buat saya

paling sesuai 8w ke atas... sy pernah pergi klinik swasta masa 5w tp doc tak scan sbb beliau kata blm nampak apa2 lg.. masa 8w dah boleh nampak.. InshaAllah

kalau pegi kk dyorg ambil darah, sy buka buka awal la juga dlm 6 weeks. dalam test darah tu mmg positive pregnant. scan mmg tk nmpk lgi

sy haritu bukak buku time week 6/7 mcm tu...scan nmpk kantung je..next cek up week 11, scan nmpk dh baby aktif..