Tips perjalanan jauh diawal kehamilan. Ada siapa2 y sudi share tips?.. 🙂 Kandungan 12 minggu

Perjalanan dari KL ke Perlis..#firstmom #ingintahu #bantusharing

12 Balas

Hi awak. Saya share pengalaman saya pregnant. 5w lebih kurang, masa raya. Jb-kuantan, wajib benti mersing sbb dalam perjalanan tu ada benti nak muntah, kat mersing topup balik makanan. Then sampai kuantan pun muntah lagi. Kuantan-temerloh-jerantut pun ada benti. Everything went well, cuma banyak benti sbb nak muntah je. Saya tak ada prepare any bantal or minyak angin. Sbb ada baca minyak angin kita tak boleh sembarang2 nak pakai, takut. Dari trimester 1 sampai hujung2 trimester 2 kalau ulang alik pergi mana2 tak ada alas bantal. 😅 gamble sgt mungkin. Tapi saya bawak je lah buku pink tinggal dalam kereta. Masuk trimester 3 makin kerap dalam kereta, masani ada bantal dahhh. Kita beli kat tiktok, bantal comel, untuk alas sisi perut kiri kanan, 28w-30w join rewang family day, duduk dalam kereta pi genting, jalan2 kl. 33w saya masih attend wedding, jb-kuantan, then kuantan-kl-jb. Hehehe last dah tu berjalan jauh. In few days masuk 36w dahh, so far tak ada apa2.

6mo ago

okey... tq sharing dan bg info... 🙂