Betul2 Pregnant @ Chemical Pregnancy ??

Period saya irregular.. Mula2 saya cek UPT pada CD28 sbb ada spotting dh 3hari.. Lps naik double line sy cek hari2.. Kenapa line tu sama je, bukan makin terang, makin pudar pon tak.. Saya cek pakai Clearblue dpt result "Pregnant 2-3".. Breast pon start rasa sakit, rasa mcm sengugut pon ada tapi kejap2 je, pastu rasa kembung perut.. Adakah mmg awal lagi atau chemical pregnancy? Ada sape2 tahu tak? #firstpreganancy #pleasehelp Update : Disebabkan konfius sy buat test darah beta hcg.. Result 7/7/21 dpt 159, 11/7/21 dpt 119 semakin turun.. Harini 12/7/21 dah keluar period.. Nampaknye failure pregnancy 😔.. Terima kasih kwn2 yg sudi reply pertanyaan sy..

Betul2 Pregnant @ Chemical Pregnancy ??
10 Balas

Klo clear blue positif rsenya betul dah tu.. sbb sye pkai yg jenis mcm ni pon nmpak samar2.. tp instinct kuat kata pregnant sbb bdn sakit, breast rse berdenyut n sakit bila sentuh, letih.. sye tggu seminggu cek lg skali masih samar.. last2 ke klinik sbb xtahan bdn sakit scan dah 9mggu.. sis boleh cbe tggu seminggu dua dlu atau klo xsabar boleh buat blood test..

positive dh tu awal² kehamilan tu bnyk kn rehat jaga mkn jngn akngt benda yg berap² ...sya pun ada rasa sakit² mcm sengugut mcm tu tapi tk kerap sangat lh dlm masa 1minggu jugak lh sepatutnya dlm masa seminggu tu dh period dh tapi allhamdulillah rezeki saya now dh pregnant 6w4d 😊

Hai sis, saya pernah jadi mcm sis byk kali chemical pregnancy. Makin lama line akan makin pudar kemudian period. Jgn putus asa. Simptom tu means tanda nk period/pregnant. If pregnancy berjaya akan dpt double line sama terang bila dh lewat sebulan period. Sis dh lewat period?

3y ago

kalu ikutkan harini cd43 dh lewat la tu, tp period saya x teratur..

maaf nak tanya. kalau mcm ni mmg chemical prenancy ye? sbb sy mcm ni jugak.. cuma pada awal tu ada spotting dan bleeding sikitt je. boleh tahu x ble akan period klau mcm ni eh?

Positive tu insyaAllah. Repeat lagi sekali in 1 week pastu pegi scan :) tahniah!

3y ago

Makan folic acid sis. 💪🏻💪🏻

knpa sya tgok mcm positif,semoga ada rezeki utk sekeluarga🤗🤗

Check lg seminggu tuk kepastian..moga ada rezeki sis

3y ago

insha'Allah aamiin

positive dh tu..reht amalkn folic acid

cek lg seminggu ya

Positive sis