26/8/2020 CD62 Late Period 29 Days

Pergi klinik untuk detail scan sekali lagi untuk sahkan pregnant @ x sebab niat nak ambil ubat batuk & selesema jika x pregnant.. Buat UPT kt rmh hasilnya hya ada garis samar & upt di klinik disahkan negatif.. Kemudian doktor scan utk lebih detail.. Memang mengejutkan juga bila doktor sahkan saya ada cyst yg bersaiz 5cm x 4cm.. Besar juga.. Utk scan detail bahagian rahim, hya nmpk dinding rahim menebal je.. Beberapa hari lepas sy ada spotting brown & pink.. Nk kata period, dah beberapa hari x de period pn yg dtg.. Tak tau nk kata apa.. Doktor nasihatkan supaya jgn stress & dtg lg 2 bln utk repeat scan.. Kalau ikutkan doktor nak bg ubat Furmon, tapi disebabkan sy TTC, doktor bg tempoh lg 3 bulan.. Sekiranya masih belum period & belum pregnant, baru doktor akn sarankan sy mkn ubat tu.. Perlu ke sy risau @ buat mcm biasa je? Bahaya @ x ye? Ada yg berpengalaman mcm ni x? Lpas disahkan ada cyst, kemudiannya pregnant @ period? #seriusnanya #mommybuntu

3 Balas

Tak perlu stress. Stress menyebabkan cyst makin aktif. Cyst juga boleh menyebabkan upt false positif