perempuan mengandung boleh makan tart nenas ke..dah 30 minggu

Perempuan mengandung boleh makan tart nenas ke dah 30 minggu

58 Balas

insyaAllah blh..sy masa 16mggu teringin nk mkn tart nenas,alhamdulillah,ada rezeki dpt mkn...tp xmkn bnyk sekadar ilang teliur jew... buah nenas pun sy mkn jgk,tp xbnyk,utk hilang rasa teliur je,ambik 1@2 hirisan kecil... jgn mkn bnyk terus..😅😅😅

boleh. tart nenas ni kalau xda alahan x alergik mkn boleh. tart nenas ni dia kan biskut dgn jem nanas saja. kalau buah nanas betul ni pun kalau xda alahan makan je. tp jgn byk lh. sbb takut juga jadi apa2.. manatau jadi apa2... 😅

boleh je sis, sy Baru 3 Bulan Hari tu makan tart nenas.. buah nenas pun Sy makan.. tapi setiap antibodies tak Sama, makan sikit je dulu ya.. Kalau okey boleh la sis makan macam biasa

InshaAllah boleh ja sis, saya pregy ank ke3 ni sa mkn pajeri nenas, kdg sayur yg ada cmpuran nenas, awal2 pregy ja saya tak mkn dulu takut badan tak kuat, kalau dh 3rd inshaAllah boleh. Lagipun nenas tgi vit C

makan with confident. tak pernah pula terpk xboleh makan. dari awal pregnancy hingga 30w. time ni kalo teringin tu makan bukan byk pn. kalau ada gdm kena control lah.

Bolehh saya masa second trimesters suka sngt mkn tart nenas , tpi tk berani bnyak, 1 balang tu sehari 2 biji je sya mkan bgi hilang rasa teringin

boleh je sbb tart to dh dimasak..bukan cm y nenas muda tak masak to.. buat stakat ni Alhamdulillah sy mkn..doc pun xada ckp apa2 😇

yg xboleh makan nenas muda...yg nenas dh masak..xde mslh...ap pon jgn mkn kuantiti yg bnyk..cukuplah ala kadar sahaja

boleh makan sbb jem tart tu dah dioleh jadi jem manis. tak dak apa utk makan. 😊

Can but not too much as a lot of sugar can lead to GDM https://my.theasianparent.com/makanan-untuk-menurunkan-gula-darah