Boleh tahu tak kenapa perasaan ibu hamil lebih sensitif (mudah menangis,tersentuh) adakah itu normal

Perasaan sensitif

Boleh tahu tak kenapa perasaan ibu hamil lebih sensitif (mudah menangis,tersentuh) adakah itu normalGIF
4 Balas

Normal. Bru smlm sy mntk burger dpan rumah ni. Husb call dia ckap 6ptg baru buka. Time tu pkul 5 lebih. Pastuh husb tanye “nak mkn apape tak??” Sy geleng pastuh pusing tmpat lain. Dalam hati geram je knape belum buka 😂 selalu husb tnye sy jawab. Ni sy geleng je. Mybe husb tk nmpk sy geleng. Dia ckap mcm ni “hello, nak makan apape dulu tak??” Nada dia biasa je 😂 sy ckap “tanak” pastuh nangis hahahagha gelabah husb pujuk sy. Dapatlah jalan2 pusing naik motor sbb dia tunjuk kedai nye belum bukak lagi 😂😂😂😂 sblm preg husb tk prnah nmpak air mata sy 😂 prnh lah sekali nangis sbb gaduh dgn mmbe baik. Time kahwin pun tak nangis hahahahaha. Skrg sy nangis dia org pertama gelabah 😂 Jangan pelik sis. Org ckap ahh pun nanti boleh nangis 😂😂😂 ambik barang yg sama 2/3 kali jatuh pun boleh naik angin 😂😂😂 lumrah 😂

normal.. sy pn smnjak pregnant xblh org ngayat ke, atau ckp kasar, klu org mrh pn sy cpt terasa n trus menangis.. prnah husband sy cuci selipar dia pakai berus badan sy, trus sy g baling bekas tuppaware kat dia.. pstu nangis mcm apa je sbb sedih sgt, touching btl.. pdhal sblm ni sy xprnah mcm tu

1y ago

Hahahaha mcm masalah tuh besar sngat 😂 Pelik kan. Tapi nanti mood dh elok bila kita teringat kita yg gelak 😂😂😂 takpaham dgn diri sendiri 😂😂😂

Saya bukan takat mudah menangis , jadi panas hati terus kuat bebel . Ada je menda tk kena . Klau bau badan suami lgi la rasa nk marah je . Cepat rimas 😅😅

1y ago

sy mcm sis, cepat touching tapi panas hati..habis semua yg ada depan mata kena bebel🤭

Saya pun sama, tiba tiba nangis. Semua benda nangis. Sedangkan sebelum ni saya seorang hati kental dan payah nak nangis kalau takde sebab hahaahha