czer Pregnant lagi

i nak mntk pendapat. i baru je lepas bersalin czer, anak prem and baru 3bulan. and now i dapat tahu i pregnant lagi. i takutt memacam dengar pasal rahim pecah lah ape lah. and i dengan husb dedua tak ready untuk 2nd child ni. dari segi financial pun tak mampu untuk ada lagi sorang. i kesian dekat anak first i baru 3 bulan nak masuk 4bulan… i down sangat sngat.. stress memikirkannya

4 Balas

maaf puan kalau sy bertnya..puan xde ambil dan mkn pil perancang atau pasang implan? dan ms puan bersm bila dh trlepas dlm...lepas kejadian puan tak makan pil emergency ke ek selepas brsm husben?Allahu dkt sgt gap pregnant tu..risau pulak sy dgr..risiko dan bhya pd puan bila perut makin mmbsr....sbb tmpt czer pun blh fully recover take time.. tp sy nk komen lebih2 pun x blh sbb org kata dh rezki... tp apa sy blh nsiht puan..puan try tnye doc pakar yg puan jumpa nnti tnya jika truskn kandungan ada effect yg mcm mana...prlukn byk bedrest ke atau mcmne .mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin..maaf jika ada kata2 sy buat puan rs tersinggung..very apologize

5mo ago

saya ambil perancang cucuk depo and lepas bersama pun makan lagi pil emergency pstnr untuk double safety.

mgkin blh minta nasihat nurse atau doc. Kalau risiko tu pun takut tapi... yg takut lagi meroyan. Ada anak kecil ni.. tenaga dan rehat tak akan cukup.

Takotnya dengar, risiko sangat untuk awak sis, sebaiknya pantang bersama 100hari, sy normal pon 100hari pantang sebb risau

Tak double triple protection ke?

5mo ago

saya ambil perancang cucuk depo and lepas bersama pun makan lagi pil emergency pstnr untuk double safety.