Telinga berkerak & bau masam

Hi parents. Baby saya Baru 1bulan Lebih. Dalam sebulan ni Saya da pantau telinga Dia. Mula2 saya Ingat Sbb jeluak susu tertinggal. Bila lap, Dia berdaki. Pastu ok. Tak lama Petang Nnty jadi balik. Saya da try error mcm2. Mandi Tanpa Sabun, Lap kering2, da try letak baby oil/lotion. Lap dgn kain lembap. Mesti xlama Dia jadi kering n berbau. Yg sekitar je. Dalam telinga xda pulak. Telinga sebelah ok pulak. Ada tak Yang pernah mcm ni?

Telinga berkerak & bau masam
3 Balas

sme sis..ank mcm tu jgk..jmpa dktr mse check umur sbln dia bg aqua cream...ari tu brbau sgt..skrg bau dh hilang...cma kring ad lg ckit...

2y ago

Haaa ok ok. Saya tgu appointment dia next week untuk 2 bulan baru saya tnye skli. Ini anak kedua, anak first xda masalah pun. Tu yg tnye dlu if boleh cegah awal

Saya cuba lotion cetaphil ad derma. Boleh beli yang travel punya cuba dulu. Mahal tp it works for my baby. Semoga membantu

nnt tny doktor ya