Kira gerakan baby

Para ibu yang pernah tick gerakan baby kat buku pink kk.. Nak Tanya sikit 1)kalau start kiraan pukul 9.. Antara 9pg ke 10 pg baby gerak/tendang dalam 3 kali .. Kiraan dia sekali atau 3 kali? 2)dalam berapa jam kiraan tu kena complete kalau start pukul 9 pg? 3)Lps hbs kena tgk gak x gerakan? #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

1) dlm 30 minit, brp byk gerakan pun kira 1x. Means dlm 1 jam max 2x shj. 2) mula kira dari 9am - 9pm. Brp jam complete xkisah asalkan 10x sblm 9pm. 3) lps settle 10x, just monitor mcm biasa