Pam

Pam susu bdn dedua belah bru dpt 7onz..vaby bru dua bln..ok ke

9 Balas

Sy Alhamdulillah susu banyak.. sampai tak cukup deep frezer tu nak simpan.. 😅😅 Cara sy banyakkan susu dengan pemakanan.. try makan sawi putih, lobak putih dimasak air.. lepas tu kerap pump. Kalau baby menyusu sebelah, sebelah lagi pump. Jgn stress2 ok..

2-2.5oz pun dah ok untuk baby. Perut baby kecik je. Kalau 4oz sekarang dengan umur baby macam tu boleh lah. Tapi bila dah ganjak 6 bulan ke atas tak terkejar demand baby nanti. Biar 2-2.5oz tapi banyakkan botol.

Ok sangat tu. Baby 2bulan xminum banyak sgt. Boleh buat stok banyak. Saya ni baby dah nak masuk 8bulan, xdapat buat stok sgt pun. Naseb baik baby dah boleh makan. Btw, saya working mum

Okay je tu sis. Nanti buatlah stock 3oz. Sebab baby jarang nak minum banyak. Macam saya setiap kali pam susu sukat 3-4oz. Kalau lebih, campur untuk next punya pulak.

Byk la tu 7oz. Sy dulu Pam 2-2 baru dpt 4oz per session. Baby 2- bulan minum 2oz je per-feeding.

Banyaknya. Saya satu sesi dpt 2 oz je. Minggu depan nk kerja dh. Stressnya tak banyak stok susu

4y ago

Sama2,just sharing 😉

Blh try search saiz bby usia 2bln n berapa oz yg dperlukan

okay la kot sis sbb kalau sbulan pn perlukn byk tu je kan

Ok tu