Nak pitam 12 weeks

Pagi tdi TGH msak tibe tibe sakit dada terus nak pitam knpa ye...#ingintahu

5 Balas

sy start hb dh mula low dr 15weeks smpai skrg dh 32weeks, klau berdiri lma sikit mula nk pitam, rasa mcm lemah je bdan, kaki sume kebas.. pnh skali wktu 25weeks g scan kt swasta, tgh doc duk scan, pening yg amat smpai dh xnmpak apa dh time tu.. pas tu sy ckap kt doc "doc sy pening, leh x rehat jap.. jp g sambung scan".. doc suh mengiring ke knan jp 10minit bru okay, pas tu cek tekanan drh 90/50 .. rendah sgt2, kenangan xleh lupa time tu

samaaaa. saya hb tak low tapi kalau masak diri lama lama mata terus jadi gelap. maybe tak kuat untuk buat keje lagi. banyakkan rest ye sis, saya kalau nak tumbang saya terus baring je tak buat apapa. risk kalau teruskan jugak masak dalam keadaan camtu

Ni namanya syncopal attack. Terjadi bila oksigen tak cukup sampai ke otak. Bila hb drop, memang senang kena benda ni. Banyakkan berehat dan kurangkan berdiri

biasanya sebab HB low memang macam tu

Hb low sis