ASSALAMUALAIKUM MOMIES

Pagi tadi saya makan iberet before breakfast , lepas tu auto rase nak muntah . Tapi tahan sbb da dalam perjalanan nak ke tmpt kerja . Sekali nak dekat sampai . Saya jadi sesak dan pitam 😅 sampai sekrng sya muntah-muntah 😅 lepastu baru teringat smlm last makan pukul 6 ptg mcm tu . Tapi tak rase lapar . And tak tahu pulak iberet tk boleh ambik time perut kosong . Sebab seblom ni boleh je mkn bfore meals 😅

1 Balas

Tapi, memang kena ambik time perut kosong awak, cuma saya rasa mungkin timing gap makan awak semalam tu terlalu lama. Ikut orang juga, saya takboleh telan ubat tu pagi sebelum breakfast walaupun malam tu last makan dalam pukul 10pm. Memang akan auto loya + muntah. Saya akan telan atleast 2jam selepas dinner, pastu tidur terus.

9mo ago

Yes kan , sbb bfore ths ambk bfore breakfast or lucnh oke je , or maybe sbb sya tak konsisten time makan . Kadang ambk awal pagi kadng ambk ptg .