skit mcm cntraction je

pagi tadi perut mngeras then sakit x taw nak kata tgkap smpai pgang, lpastu dlm kol 7 okek kuar la beli rti canai...pas mkn dok relax² pastu start kol 9.30 sakit..setiap 15min skit dtg..trus g spital dia check suma ckp okek then sia suh balik..nak tnya normal ke mcm tu, sebab sya first time skit mcm tu..ada spa² penah jdi x

1 Balas

Oo..tu namanya symptom Braxton Hicks. Ia hanya la latihan pengecutan otot rahim.. Biasa la.. Nanti kalau kerap dtg sakit dlm beberapa minit ..baru betul contractionnya. Get ready k🤗

5y ago

🤣🤣 thanks sis, tu la..bru skang trasa nak mkn slalo x pun haha..