Socks anak

Pada usia berapa patut saya cabut socks anak saya? Anak dah nak masuk 4bulan

7 Balas

Ikut pengalaman saya, saya cabut masa umur nak dekat setahun. So far, baby saya takdalah pulak masalah rashes2 kat kaki ke pelipat ke kan. Sebab tapak kaki anak still sejuk, so depends in sis nak pakaikan anak sampai berapa bulan okay 🙂✌🏻

Tgok wktu jgk. Kalo cuaca siang pns, socks xperlu pakai. Kecuali cuaca sejuk hujan. Sma jgk mitten, sebulan je pkaikan sbb dia dh pndai hisap jari2. Tpi kalo keluar g mna2 socks mmg pkaikan.

2 org ank, dedua pkai stokin smpai umur sthun.. Xde msalah pon nk pkai smpai umur brapa.. Klau mitten tu sbulan je.. Lpas tu xpkai dah.. Sbb tgn nk suh cpat dpt ransangan..

da boleh stop pakai sock biar tapak kaki anak dpt ransangan. cuma bila2 masa kalau ank sejuk then boleh la di pakai kan socks tu tadi

Ank sy, 1 bln dh sy xpakaikn socks, kcuali hari sjk sj. Atau sy slimutkn sj kalau dia tdo. Sblm tu, letak minyak balm sentiasa.

,😅😅😅 baby sya 3mnths x guna dah.. kecuali lepas mandi. tidur mlm. itu pun tengok if cuaca sejuk ja bagi pakai

anak saya masuk 4 bulan dah cabut socks.