Pakai bedung

Pada umur berapa ke bby bru lahir tk yah bedung lg ? Ada ckp smpai ank umur 1bulan or 2bln mcm tu .siapa tahu kongsi info sikit😁

Pakai bedungGIF
12 Balas

experience saya, sampai anak boleh tidur dgn nyenyak. even terkejut pon, xterganggu tidurnya. anak saya xsuka pakai bedung 😂😂😂😂 tapi, anak saya suka tidur meniarap. amat membantu dia tidur kurang terkejut, tapi mulanya saya ajar tidur meniarap dekat dada. saya sebenarnya dah giveup dengan bedung 🤣 so saya cub kaedah tu. ni yg kedua, xtahu lah ragamnya cemana nanti

Anak saya bedung rasanya 2 minggu je kot. Lpstu bedung badan n kaki je mcm selimut sbb dye tak suka bedung tangan dye boleh lpskan… Masuk umur 3 bulan saya try bedung time tidur dye tak marah dh. So setiap kali nk bagi lena tidur saya bedung baby skrg umur 4 bulan, bedung time tidur je.

anak saya bila nak tido je bedung..memang lahir2 tu dia x suka bedung..dduk nicu pon nurse x bedong..nurse kata ikat ketat pon dia boelh lepas..dduk nicu wayar penuh badan..sumua dia cabut sendiri..

kalo sy, sy tgk ats baby tu..ad yg suka tido bedung..ad yg lebih lena tido tnpa bedung..mcm ank2 sy 2-3 bulan dh slow2 lepas..hbis wktu pntang biasanya siang hri sy lepas..mlm je bedung..☺️

Anak saya sampai umur setahun lebih berbedung time tidur 😂 tapi time tidur jela. So far masa baby habis je pantang jrg dah bedung 😝😝 tapi time tidur wajib🥴🥴

ank saya dalam pantang xnk bedung kan kuning.. lps hbs kuning,nk bedung plk dah🤣🤣 xbedung kaa siap ngis sedia..skrg bru 2 bulan lbih..tah smpai bila dia nk bedung..

anak sy tak sampai sbulan pun bedung..dia tak suka..kalau tk merengek dia buang sdri bedung tu..masa tido je bedung itu pun paras perut je

my baby sempat bedung few days je, lepas tu habis tercabut kain bedung tu, dia gerak2 sampai lerai.

slpas lahir terus bedung.. klau blh bedung jelah smpai umur dia sebln lebih x apa dh..

Bedung ni depend kepada baby. Kalau dia selesa, teruskan sampai die dah taknak