ingin tahu

pada pendapat ibu² semua, mana satu pilihan antara bersalin normal dan czer? apa pengalaman bersalin normal?

2 Balas

saya bersalin normal. Lepas bersalin terus kena sembelit + buasir. Dalam 17 hari jugak tak berak sebab takut. Last2 cari herba nonaroguy kat kedai. Terus keluar najis cair. Tak berani nak masukkan ubat sabun ikut bontot sebab takut jahitan bawah terbukak. Duduk pun sakit . Sekarang ni dah 30 hari berpantang, dah kembali normal. Takde rasa sakit atau gatal. Alhamdulillah.

2y ago

jadi tu antara komplikasi ya?

Klu xde mslh spnjg kehamilan, bsalin normal. Dktr takkan suka2 beri pilihan czer jika tiada keperluan. Dari segi penjagaan lps bsalin, bsalin normal lebih mudah berbanding czer. Czer walaupun luka luar dh sembuh, luka di dalam tak semestinya. Perlu extra careful dlm buat apa2 aktiviti dlm tempoh masa lama.

2y ago

Alhamdulillah.. terima kasih awak share pengalaman & qsokongan.. ❤️❤️🌸