Scan baby pada minggu keenam

Pada minggu ke enam kehamilan, haritu saya scan, doktor cakap belum nampak apa² 😥 pernah lalui mcm ni ke? #ingintahu #firstbaby #bantusharing

15 Balas

saya scan 5 weeks pun tk nmpk lgi sis. tpi saya positive je janin still kecik kalo scan susah nk nmpk. 2 3 mgu lain p scan insyaallah dh nmpk. tips dia bnykkn mnum air kosong sbelum nk scan tu biar pundi kencing penuh nt insyaallah senang nmpk. jgn risau sgt ok♥️ jaga diri jaga kesihatan💐

2y ago

tahniah awak💖💐 jaga kesihatan baik baik ok🥰

Saya pun tunggu sampai agak2 6 weeks. Ingat nak terus nampak heartbeat tapi nampak kantung baru 4weeks. Alhamdulillah tunggu lagi 2 weeks buat scan dah dengar heartbeat. Kadang2 kecik lagi memang tak jumpe kantung tu. Dont worry.

Hai sis, masih awal kehamilan lagi.. InsyaAllah sis, Biasa 8week ke atas sesuai buat scan jika scan awal mmg tak nmpk lagi sis sekurangny masa 8week ke atas dh ada kantung baby tu dh tunjuk petanda baik..

sy baru scan juga 6minggu 2 hari..nampak kantung ja..doc ckp x nmpak baby lagi sbb masih awal..doc bg appoinment minggu ke-9..hopefully everyrhing goes well

jgn risau sis, sy pun pnah tak sabar nak scan awal 6mggu 😅 tp masih belum nmpak , hnye kntung aje 😊 tp masuk 7 8 mggu mgkin akan smakin nmpak, sabar yaa

Saya baru scan pagi tadi, ingatkn dah 7minggu. Bila scan 6minggu. Dah nampak kantung, tapi belum dapat detect jantung..2minggu lagi doktor suruh datang scan.

saya mula tu nk pergi klinik jgk scan, tp doktor suggest tunggu seminggu lagi, check lg sekali upt kalau comfirn baru dtg scan.. semoga ada rezekiii🥺♥️

2y ago

itula kan..tunggu jala..semoga baik2 ja semua nantii yee🥰🥰

saya first baby pon scan time 6 minggu taknampak lagi , scan balik time 12minggu dah ada siap heartbeat lagi ❤️ positive okay insyallah ada rezeki 🥰

hi.. saya 4week scan pun dah nampak kantung. lain org lain2. kena bersabar ye jgn stress. bertenang. cuba scan lg 2 mngu mcm tu. ok mamy

Saya 6w scan atas perut tak nampak sis. Scan ikut bawah baru nampak. Doc ckp lemak perut tebal 😂😂😂