muntah, tidak suka akan makanan

pada minggu bilakah akan hilang muntah ii dan tidak suka akan makanan?🥲 this is my first pregnant dan saya masih remaja. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

ikut pada badan masing2, puan. Setiap org pengalaman berbeza. Asalkan makan dlm kuantiti sikit tapi kerap, ya. jngn x mkn langsung, itu juga slh satu buat kita muntah2. Minum air suam perlahan-lahan terus syukur kerana kita hamil dan sabar dlm hadapi ujian kehamilan 🥰 Mcm saya week 9-15 mula kurang loya dan alahan makanan dan bau.

Bergantung pada individu. Setiap org simptom pregnancy tu berbeza. Mcm sy lepas bersalin baru ok. Sy sampai tahap hyperemesis gravidarum (severe morning sickness). Yg ni boleh sampai tahap bahaya kat kandungan kalau tak dapatkan rawatan cepat. Sy sampai 3x keluar masuk hospital

dlm 15weeks