Kandungan luar rahim

Pada bulan 1 2021 sya mengalami kandungan luar rahim,dan terpaksa di cazer.sekarang sya sudah terlambat datang bulan. Sya test kehamilan, adalah positif, sya takut benda akan brulang lagi. Ada siapa2 yang pernah mengalami hal seperti sya alami? #ingintahu

1 Balas

sis kena double confirm upt dkt klinik and kena awal buka buku pink sbb dah ada sejarah ectopic .. mcm sya dpt tau positif upt , esok trus ke klinik double confirm and trus buka buku .. tapi sya still ada jmpa pakar jugak lepas bedah ectopic tu .. jadi time jmpa pakar tu pon sya trus inform pasal upt tu .. and skg dah 29w still refer pakar ,just tarikh dorg x dkt laa mcm klinik .. dorg bagi tarikh jauh2 .. just if ada pendarahan walau kcik , trus je ke klinik ..

2y ago

jarak dorg sarankan 2 tahun utk ectopic .. kalau czer mmg perlu jarak 3 tahun minimum .. sya lepas ectopic bln 7/2021 .. dpt tau pregnant bln 7/2022 .. czer dan luar rahim x sama ya ..