OverDue bahaya ke..

OverDue tu ok Ker..?? Nanti bila Time LPS raya..kena bersalin normal ke atau caesar?? Sbb sepatutnya da duedate HR ne..tapi xde tanda2 bersalin..g hospital tadi..sbb cramp perut n Gdm on diet.. Da tu suruh balik umah n doctor bg date next pula da LPS raya 4/5..🤭

5 Balas

Baby overdue mmg bahaya. Takut die telan berak die sendiri. Awak due bila? Overdue tu pula berapa hari? Full term pregnancy 41 weeks. If still dlm 41 weeks baby masih okay. Ikut kan due awak n lpas raya 4/5 tu, tu bukan kira overdue. Masih dlm pregnancy term. Biasa doc akan induce kalau x de tanda bersalin. Tgk la untung nasib dpt bersalin normal, kalau masa tu baby @ awak problem, maybe doc akan decide emergency czer. All the best for u yeah.

2y ago

due date saya 2/5 ne..tapi kena LPS 4/5 pula da..

Saya pon overdeu jugak 40week 9day tapi 2 hari sebelum kena serah diri pecah air ketuban dlu tapi takdak sakit nak beranak last2 induce Tahan sakit 8 jam beranak 🥰

2y ago

ooo..Induce dtg sakit terlalu sgt Kerr..

saya due 30/4, hari ni belum bersalin lagi. 6/5 kena serah diri. 2 org ank sy yg sebelum ni pun overdue jugak. doakan saya dipermudahkan bersalin ye

2y ago

sama la OverDue juga kte ne.. semoga awak n baby akan lahir normal sihat2 selamat sejahtera dan baik2 saja.. dipermudahkan segalanya..Amin🤲

37minggu 1 hari..tpi perut dok rasa sakit sat sat ja..lps tu turun lendir ja..adakah itu tanda nk bersalin sbb due lmbt lg

2y ago

turun lendir+darah tanda nk bersalin.. untung la awk da ada tanda Mcm tu.. tapi Sye masih blum lg DPT tanda2 tu..

Saya pun GDM on diet control. Doktor kata tak boleh overdue.

2y ago

yea..Saya GDM ON DIET juga..😅..