Sedih pasal suami

Org sllu ckp suami brkrje penat, jadi kita istri yg tak brkrje ni memg siang smpai mlm jga anak, boleh kta anak tido kita tido, anak bgun kita bgun, tapi bila suami cuti, dia tido sdgkn tahu istri tak sihat, sdgkn istri dh kejut, anak mngis tapi dia biar je, saya salah ke ? Saya tetap kna jga anak lah ye ? Suami penat sbb krje ? Mcm tu ? Saya xkrje jadi xpnt ?

2 Balas

Tak boleh mcm tu sis. Awk kena rehat jugak. Bincang dgn suami ya. Tak ada istilah kerja atau tak kerja. Surirumah juga bekerja. Takde rehat 24 jam ye. Beza dia suami balik kerja dia rehat. Awk kena Bahagi tugas masing2. Tak ada istilah awak tak kerja kat luar so awk kena teruskn kerja kt rumah. Org gi office pun 9-5 sis. Ckp ngn husband, surirumah pun satu pekerjaan. U need a break too. Kalau kita tau tanggungjawab tak ada istilah tak kerja ke apa. Masing2 tau tanggungjawqb masing2. Pasni reach out to him and senaraikan benda2 yg awk perlukan pertolongan dari dia bila dia balik. Hari minggu bahagi tugas, selang seli tgk anak. Sbb dia pun bapak jugak kena spend time lah dgn anak. Tugas bapa dan suami bukan cari duit je kan sis.

Sadly itulah expectation suami bila wife dia housewife. Dia fikir kita goyang kaki je. Sebab tu saya nak kerja even lepas bersalin. So alasan saya pun sama penat kerja, semua kena buat sesama