Hi mommies. Boleh share tak pengalaman pregnant anak first? Hehe. Masa berapa minggu boleh rasa baby gerak gerak?

Org cakap kalau anak first lambat sikit nak rasa baby kick tu

57 Balas

Sy 16weeks da rasa mcm angin² je dlm perut masa tu xfikir pn yg dlm perut ada baby..lgpun perut xnmpk mcm org pegnen🤪🤭🤭🤭🤭 petama kali scan masa baby 6bulan..Allahuuu tgh² duk scan nampak kaki Dia kick perut kt screen... Geli hati tgk🤣🤣🤣

Bergntung pda kndungan juga,, sebb xsemua sama..ank sya yg pertma sgt2 aktif berbnding ank yg kedua..dan kini hamil ank yg ketga bru 16w,, bru seskli rse gerakkannya

depend dgn individu tu sndri sis ... mcm sy jns yg bdn berisi, sy 1st rasa bby kickasa 23weeks ..mgkin sbb kulit tebal kot heheheh.. tp ade je yg rasa on 18weeks

sy masa 18week mula2 rasa berdenyut2 je mkin hari makin kuat sekarang 20weeks kadang sampai senak perut dia tendang.. tapi dia aktif time malam

Sy 20 weeks dah rse then Perut tebal.. Waktu bekerja mmg dia pun turut active.. Klu balik kje.. Baring jerk.. Xmau gerak dia.. Huhuhuhu..

Blm rasa. Minggu ni 19weeks. Lately perut slalu bunyi. Xpasti angin dlm perut or baby gerak 😅

Masa 18w rasa sikit sikit jer masuk 24w memang rasa dia kick betul umpama ada org cuit ciut 😅

22 weeks rasa tu pon time baring mengiring & duduk rilex...time berdiri xperasan pon bby gerak

4y ago

mengiring belah kiri ke kanan sis?😅

Sy 20w bru konfem.. act sblm 16w dah rasa. Tp konfius same ada angin or baby gerak😂

Saya 19weeks bru rasa tu pon tak kuat. Sekarang dah 23weeks lagi aktif lah dia.