Menunggu Hari

Orang kata baby girl ni biasanya lambat sikit nak keluar, betul ke? Saya dah 38 week baby masih selesa bergerak aktif di dalam perut, tanda2 pun takde lagi, berat sangat dah bahagian ari2 ni, jalan sikit pun dah sakit pinggang. Abang nya dulu, laju je nak keluar 😂

12 Balas

Sy punya Pengalaman bsalin sblm ni 5x ank semua keluar 35w-37w..kali ni preg ank no 6 die lajak 38w still selesa lg dlm perut.. Mggu lps sy warded jln bkk 1cm..ni dah 2 mlm dok ngeras2 perut + kuar lendir drh tp tak sakit..contraction pun regular..Tggu btl2 sakit baru g hsptl sbb hsptl sblh umh je.. Xlarat duduk wad lama2😅

sya baby lelaki Sis.. 38minggu4hari lagi 10hari due sampai.. Masih tak nak kluar Juga.. hari2 tunggu tanda2 bersalin.. tiada.. 1st baby.. Rasa takut branak tu mcm dah hilang dah.. Rasa X Sabar Nak branak Ja skrng ni... tambah lagi tiba2 diserang bell Palsy muka ni.. risau ja...🤦🏻‍♀️

ikut org juga siss. sya bby girl dua2 awal dari due.. 1st pregnancy 37w5d.. 2nd girl 38w2d.. 3rd ni tak tau mcm mana. msh mnunggu lg🤭😂sya juga dh kerap sakit area ari2. berat smacm dh rasa dia. area pelvis lg. bjlan pun mcm penguin😂.

samalah sis. sy dh 38w jgk. baby boy n first mom. xde apa2 tnda lg..dripada rasa takut n berdebar tu skrg dh hilg..kalau blh nk cpt2 branak. dh penat sgt bwk perut n sakit sgt start dripd pinggang ke bawah ni

sy ank girl smua..awal nk kluar..first pramatang 6buln sbb trjtuh..ke 2-3 32-35 kluar dh..ni dktr ckp bby boy..dah 36minggu tanda² xdak lg..mengeras juga cuma palsu😅

saya baby boy, skrg dh 39w. masih aktif , xda tanda nak keluar pun. sakit kat ari² , jalan pun dh mengah sgt. Doakan semoga ibu² selamat bersalin ya 🥰

Sy ank first girl..overdue 2hari..xpasti la sis, ats org jgk kn..cm saudara sy ank first girl n sec girl..2-2 beranak awl 2w

Sama laa saya pown dh 38 weeks bby boy dk tggu hari jugak bila bby nk keluar 😅

yaa sya slaluu bby 36 week 3 atau 6 day dah kluar yg nie ada lmbat sikit..

Saya pun 38w 4d..baby girl..baby selesa lagi dalam perut😂😂😂