Food

okay tak if makan pedas berlebihan ? dah 3 hari makan pedas ni ? xda effect ke kat bayi?

2 Balas

kalau biasa makan ok je, yang takut nye nnti kena cirit birit then boleh effect baby sbb dia ambil nutrien melalui plasenta daripada mak nye kan. cuba kurangkan sikit, jaga2 juga keracunan mknn sebab baru ini yg kat terengganu sampai meninggal makan puding buih viral. so jaga mknn ye time pregnant ni.

biasenye takde effect pon at baby , yang kene sakitnyee mommy laa . tapi kalau time bf kan anak elakkan makan pedas sebab memang akan effect at baby takot die cirit birit .