result minum air gula

Ok ke x result minum air gula..takut pulak sangkut..

result minum air gula
28 Balas

Rasanya normal. Sebab macam saya, result normal. 1st air gula Fasting blood sugar: 4.1 2 H postprandial : 5.7 2nd air gula Fasting blood sugar: 4.3 2 H postprandial : 6.4 Dua2 kali saya test air gula, dua2 kali nurse kata normal 🤗✌🏻

Normal.. Saya 6.27 nurse ckp OK.. Tp dh kli ke4 minum air Gula.. Hihi..kli ke 4 bru result OK.. Sblm ni bcaan Gula bwah 4...

Kalau sangkut nurse akn col.. jika xsngkut mereka.xkn col.kita..jd just tggu next chckup appointment jela jika x sngkut

Ikutkn gula org biasa x preggy, 6.9 tu dh tggi. Normal 6. Dan ada sesetengah kk, limit 6.5. Kalo dpt dlm 5 lg cantik

Sy lps minum air gula 6.6 ada tanya nurse tapi nurse ckp kalau sangkut kencing manis bacaan 7.6 Bacaan sis tu normal

Kat tempat saya 5.6 dah sangkut. Saya lepas minum air gula ritu result 5.6 dah kena sangkut kencing manis

4y ago

Masa fasting , mmg doc nak 5.3 ke bawah .

Ok tu...kalau 7.6 baru sangkut...kat tempat sy lah..tempat lain xtahu kalau ade lain2 limit dye..

Sangkut yg ke 2 tu sis mcm sy.. nanti kena buat bsp.. huhuhu

Slalunya tak melebihi 6.7mmol kan.. Kebykkan klinik..

minum air gula ni perut brpa ya ? sbb skrg sya bru 5bulan

4y ago

Betul..sjrh fmly xde kncng mnis..sy da 25week isnin ni bru nk minum air gula