stroller, car seat

is it ok kalau beli stroller and car seat secondhand? tgok survey banyak yg jual balik je. mcm gune skjp je.

3 Balas

stroller and bby cot sye beli 2nd. car seat beli bru sbb dpt mycrs. hrga lbh krg yg 2nd tapi dpt hat baru. tolong beli kwsn berdekatan je yg boleh pickup sekali payment. nak2 lagi kalau crik dkt fb, sbb now kes scam brg baby terlampau la byk nye. beli direct owner much better. jgn ltk booking sekali pon. sblm beli check dlu dkt truecaller phone number dorg and check account number tu dh ade org report or blm dkt website.

2y ago

thanks for the suggestion ☺️

Kalau stroller shud be no issue. Tapi kalau carseat pls beli baru. Sbb kan sy baca car seat tu ada expired date sebenarnya. Kalau mommies yg jual tu ada state dah berapa lama guna, tahun bila beli shud be ok. Tapi kalau sy rela spend lebih sikit utk car seat baru. Yg lain preloved takpa. Sbb car seat tu penting utk keselematan baby 🫶🏻

Bagi saya kalau stroller takpe kot nak beli preloved punya tapi kalau carseat ibu spend lah duit sikit beli baru . Carseat ada expired date and tak guna sekejap ya . Kalau dibagi pilihan antara carseat dengan stroller , ibu wajib pilih carseat demi keselamatan baby .