ubat tambah hb

obimin dgn iron tablet mana lagi berkesan yer tambah kan hb? sye tak tahu nak telan yang mana

1 Balas

Kalau ibu jenis hb yg ok xda masalah, pilih sja mana2 antara dua ni.. Beza dia obimin telan sibiji sja, 1 pil tu dah ada semua.. Iron tablet pula kna telan iron tablet, folic acid, b co and vit c.. Ikut mana yg ibu dapat.. Sbb ada org x dpt telan byk2.. Tp dua2 pun fungsi sama, bgntung dgn pemakanan ibu utk pnyerapan zat besi yg bkesan utk tingkat kn hb 😊