Anmum materna for gdm

Hi, my nurse suruh ambil susu ibu mengandung utk improve HB, sbb sy dah consistent lebihkan sayur hijau and makan makanan tambah darah pun tak berkesan jugak. Nurse suruh cari susu ibu mengandung sbb ada vitamin tambahan, fresh milk saja tak cukup. Sy GDM on diet, BSP sebulan sekali. Sy beli anmum yg plain, NO SUGAR, tp pelik la ramai kata gula tinggi? Sy check kat ingredients dia, takda pun gula atau gula tambahan yg lain? So sebenarnya anmum materna ok ke tak? 😅 update 11/9/20 -- alhamdulillah HB sy dah naik dari 10.4 ke 11.1 lepas 3 minggu minum anmum materna (plain). Utk ubat tambah darah, sy makan iberet. berat tak naik mendadak, normal je seiring dgn growth baby. gula pun tak naik bila buat bsp sbb anmum yg ni takda gula lgsung. so mommies lain yg ada gdm bolehlah try anmum materna plain ni. #pleaseadvise #firstbaby

Anmum materna for gdm
21 Balas

Normally akak minum susu nie time preggy alhamdulillah. xda pun sugar naik. Kalau blh ambil yg original jgn coklat. Coklat sgt manis.

4y ago

thank you sis, sy pun amik yg plain no added sugar tu je, tak berperisa ☺️

sy gdm,awl2 lagi nurse x galakkn minum susu anmum sbb gula tgi.dietition pun x sarankan minum if minum pun kurangkan sukatan.

4y ago

this one takda gula, plain, takda perisa. my doctor approved.

rasanya susu mcm anmum n seangkatan walaupun xde flavour mmg tak sesuai utk gdm. susu yg disarankan low fat je.. huhut

4y ago

nurse yg sy jumpa tu suruh sy ambil susu ibu mengandung sbb masalah hb. susu fresh/low fat biasa kandungan iron/folate tak cukup tinggi. sy tengok kat ingredients ni mmg takda gula. so sy confuse bila ramai org kata gula tinggi?

Saya mnum susu anmum yg no sugar and smpai skrg dah 5 bulan ok je sis😊

4y ago

thank you ye sis ☺️

sy dulu minum anmum sangkut kencing manis sis.sbb gula tinggi

4y ago

ohhh ye keee 😅😅 alhamdulillah selamat semuaa.

Sis meh la terai ney bagus..sis..klu sis nk blh pm sya ye

Dktor saya pon x bg mnum anmum..emmm...ayt sama ckp tggi gula..

4y ago

this one takda gula, my doctor approved.

tolong sy pls. byk kali post pun takda org jawab 😅

4y ago

minum similac mon

Saya ambik anmum masa pregnant. Alhamdulillah, okay je

4y ago

alhamdulillah, harap sy pun ok juga la. nervous nak check up next week 😅

Nurse kk saya cakap annum gula tinggi

4y ago

di mana gulanya tu sis? dlm ingredients takda. sy minum pun gula dlm darah tak naik huhu