Anmum materna for gdm

Hi, my nurse suruh ambil susu ibu mengandung utk improve HB, sbb sy dah consistent lebihkan sayur hijau and makan makanan tambah darah pun tak berkesan jugak. Nurse suruh cari susu ibu mengandung sbb ada vitamin tambahan, fresh milk saja tak cukup. Sy GDM on diet, BSP sebulan sekali. Sy beli anmum yg plain, NO SUGAR, tp pelik la ramai kata gula tinggi? Sy check kat ingredients dia, takda pun gula atau gula tambahan yg lain? So sebenarnya anmum materna ok ke tak? 😅 update 11/9/20 -- alhamdulillah HB sy dah naik dari 10.4 ke 11.1 lepas 3 minggu minum anmum materna (plain). Utk ubat tambah darah, sy makan iberet. berat tak naik mendadak, normal je seiring dgn growth baby. gula pun tak naik bila buat bsp sbb anmum yg ni takda gula lgsung. so mommies lain yg ada gdm bolehlah try anmum materna plain ni. #pleaseadvise #firstbaby

Anmum materna for gdm
21 Balas

kalau ad GDM amik similac mom..

4y ago

tapi sy baca ingredients dia ada sucrose, gula tambahan tu 😅