tips meneran

"Nurse, saya ni tak ada pengalaman. Ni anak pertama. Macam mana saya nak meneran nanti. Saya takutlah" Sebenarnya nak teran pun ada teknik tau. Ingat pakai bulu mata pelesu je ke ada teknik. Salah teknik apa pun tak jadi. Aku suka ajar orang teknik meneran walaupun masa aku bersalin dulu pun kelaut. Hahahah. Sampai kena marah dengan doktor. Padahal nurse. Betul orang cakap masa bersalin tu memang kau tak pikir apa dah. Segala teknik, segala jurus pun kau lupa. Sebab tu pentingnya ada suami disisi untuk ingatkan kita bila kita dah hilang arah. Suami pun kena tau jugak macam mana teknik meneran. Silap hari bulan, suami pun duk teran jugak. Haru biru jadinya. Lets check TEKNIK MENERAN YANG BETUL. #pesananmisishazwani #infoibuhamil #tipsuntukwanita #copypaste

tips meneran
40 Balas

Tapi, time sy meneran baru2 nie.. Misi siap gtau, kalau boleh jangan angkat punggung dan jgn menjerit sebab boleh habiskan tenaga..cumanya,tarik nafas sedalam2 ketap gigi dan lepas spai hbis dan ulang ikut apa yg misi suruh ulang mcm tadi.. Sgt2 mudah..

MSE dlm labour room smentara nk tggu jalan bukak.duk hafal step2 ni.skali jalan DH bkak.step smua hlang ke Mana😆pKai hentam je.akhirnya kluar la jgak.xde koyak

Kalau setiap kali contraction tu apa maknanya ye sis? Meneran serentak demgam contraction ke atau lepas contraction tu berlaku? Maaf sy first time debor2 nyaaaa..

4y ago

Oo macamtu. Terima kasih sis.

Sy dah 36week lg 28hari jer lagi nk smpi due Doakan sy kuat utk bersalin ank pertama nie.. in shaa allah kita semua akan selamat aminn

Ank no2, nurse y sambut bby ajr teknik macam ni.. Tp trkluar suara.. Dia spontan tau.. 9y dah brlalu. Tahun depan kena practice balik ni. 😂😂😂

Masa mengandung try2 practice pegang pergelangan kaki.. Skali dlm labour room.. Ada tempat pijak n pegang untuk tarik sepanjang meneran..

4y ago

Betul.. Ada tpt tahan kaki..

huhu...yg bukan bersalin utk anak pertama pun still takut & baca byk kali tips bersalin ni...berdebor walau jauh lg due...

terimakasih untuk tips meneran ni..nervousnya tak lama lg ni nk bersalin..semoga dipermudahkan semuanya nanti..aamiin🤲😊

Kalau sy pulak jenis xtahan tgok darah ni. X snggup tgok perut or baby kluar. Teran smbil tutup mata. Huhu..

Saya dah 36 week tk sbar sngat tunggu due doa kan saya dipermudahkan urusan bersalin