Minum air gula

Nurse kat tempat sy kata kene puasa makan & minum termasuk minum air kosong selepas pukul 10 malam. Tapi sy google, ada yg kata boleh minum air kosong. Sebab sy terasa dahaga sgt. Kira sia2 jeke kalau sy nak check kencing manis tu?

3 Balas

bole minum , tp sikit je . yg penting lepas mnum air gula tu tolong jgn mnum air masak kalau blm ckup 2 jam . bacaan gula nt kacau . kwan sy lepas mnum gula terus minum air masak sbb haus , terus sngkut gdm pdahal dia jaga makan 2mggu sblm minum air gula . sy masa ritu minum gula . sy tak jaga mkn pun . bedal je smua yg penting puasa pkul 10mlm . tp sy mnum je air masak malam tu sbb haus dgn cuaca panas nyaaa . alhamdulillah tak sngkut .

Nurse KK tempat saya dia bagi minum air kosong. tapi buat basah2 tekak je la dia ckp. Alhamdulillah result mgtt normal

oh tpt sy ,nurse bagi je minum air suam..sbb air masak ni 0 kalori.xeffect pn

11mo ago

Itulah. Sy rasa tk sah kalau tk minum air kosong