cucuk inferon

now 34 weeks, esok kena cucuk inferon sebb hb low takmau naikk. sape ada pengalaman? ramai yg kata sakit. risau nyaaaa.. ?

26 Balas

saya tgh on inferon ni. baru kali ke 3. masya allah..sakitnye. nurse sampai tepuk2 blkg. dorg x berpura2 pn ckp x apa2. makan da macam..jus mama ni mamatu...vco..vca..susu pn mcm2...tp x naik2 hb. redha sgt. xpela demi baby. tp sakit. ada lg 7 kali ni. 😭

3y ago

sis.cucuk tu 10kali jeke?kea sampai b'salin?

ya betul. mmg sakit badan , punggung , kaki. cucuk inferon 6 kali je. lpas habis cucuk 6 kali tu mmg sakit belah kiri sebb tu tmpat last cucuk takleh nk ckp ap lh. demi anak

Ye, memang sakit sis. Saya alami suntikan inferon ni.. Tuhan je tahu rasa sakit dia.. Tapi demi anak saya relakan je. Asalkan anak baik dalam keadaan sihat.

Sakit memang sakit kena cucuk inferon ni tapi nak buat mcm mana makan apa pun hb tak naik so ni jela jalan nya. nasib baik hb ok after tu lepas lah 10.5

Boleh sis.. susu hl untuk ibu mengandung mmg okay.. kalau rasa manis tambah air sikit.. elak gdm.. yang penting jangan tak minum susu.. kesian ke bby

Sya dah cucuk inferon dah 3x tapi sy ada missed 1 hari , Klau besok blh tak ye kita sambung yg pada hari kita missed tu nak minta pendapat je .

minum air jus delima..kalau rsa pening cpt² minum jus delima..klo xtahan masam tambah air kosong. alhamdulillah hb stabil time appointment

5y ago

oh macam tu ye, trima kaseh ye

Sya kene cucuk inferon 9 kali...menangis rasa dia sakit sangat...sekarang dah bersalin 4 bulan, lebam masih tak hilang lagi tapi tak sakit dah lah

3y ago

ye ke sis😢😭saya takut hrini kena suntik..hb saya 9.0 je dah macam-macam saya makan segala petua saya ikut hb tetap drop dari 9.3 jadi 9.0 so dokter bagi 9 cucuk..lebam dia macam mana sis😢

Bertabah lah kena cucuk inferon ni sakit dia mmg real. Saya punya suntikan tu effect dia sampai sekarang rasa even dah 6 bulan lepas

saya pernah . sakit :'( kalau boleh elakkan laa kena cucuk inferon ni merana rasa dia . try makan jantung pisang ngn pati delima