Feeling like nobody understands your situation during pregnancy/parenthood?

Well, not any more. Welcome to Birth Club Jun 2023 Everybody here is in the same stage of pregnancy/parenthood. So, feel free to ask questions nobody else can relate to. Share experiences to help others. Meet amazing people and make friends And most importantly, don’t forget to have fun Because pregnancy/being a parent can be great experience with the right people around you

5 Balas

Hi just want to share. Tarikh 1st day last period adalah 18 Jun. Saya sudah 3 kali buat scan. Scan yang pertama apabila saya positif upt but that time assume like 8weeks ikut tarikh period. Then 2nd scan bc saya bleeding and dr kasi makan ubat kuat rahim and minta supaya kuatkan semangat sebab kemungkinan baby akan jatuh. Then Today saya pergi scan for the 3rd time sebab dr kasi appointment untuk follow up supposed to be 12weeks. Baby okay cuma baby rupanya baru 6weeks. 😂 jauh lagi perjalanan. Macam mana tahu 6weeks sebab scan dan dr tanya period teratur atau tidak. Period datang setiap bulan cuma tarikh tak sama like lewat seminggu atau beberapa hari so mungkin kandungan pun begitu tak ikut tarikh period sebab tak teratur. Begitulah ceritanya. 😂😂 idk why but i found it funny. But Alhamdulillah semuanya baik2 saja.

2y ago

Update: bleeding saya bertambah teruk. Dan pada 13/9 saya telah pun keguguran. Akibat sakit yang teramat sangat hospital swasta recommend saya untuk cuci rahim dan keluarkan janin untuk elakkan saya sakit lebih teruk. Tak apalah mungkin tiada rezeki untuk anak sulung ni. Mommy2 sekalian harap banyakkan berehat jangan buat kerja berat dan jangan terlalu stress. Semoga kamu semua baik2 saja. 💕

Here I come. Sbb last month still tak lekat lagi. 💪🏼 Tengah usaha lagi, InsyaAllah semoga dpermudah urusan saya bulan nie.

👍🏻🥰

👍🏻

👍🥰