Keputihaan saat hamil muda

Normlkh awal kehamlan mengalami keputihan, Lalu Bagaimnakh cara mengatasiny?

1 Balas

Normal sbb hormon. yg tak normal, lendir berwarna kuning kehijauan, hijau, coklat, hitam , keluar berserta darah . Cara atasi keputihan; selepas kencing berdehem 3 kali. basuh kemaluan dgn air paip secara depan ke belakang kemaluan. lap kemaluan dgn tuala bersih hingga kering. Itu je. minum air kosong secukupnya

2y ago

@muknik, bgtau je sbb dah masuk trimister ke3. Sy apa2 yg saya ragu saya tanya nurse n doc terus. memang kena calit kat vagina dgn kapas jika ada keputihan bertukar warna. Nak tengok kat panties/pantiliner shj tak semestinya tak keluar lg