Berat tak naik

Normalkah klaw berat bdn x naik2x.. stuck jerr... Dri 9 weeks pregnant smpai 13 weeks berat bdn stuck kat 69 kg.. sepa ada petua tuk naikkan berat bdn.. rsau sngt .. morning sickness mmng truk sngt ... Asl mkn mmng muntah , tak mkn lgilh.. please sepa blh bg tips.. tlong ibu yg rsau nie.. #advicepls #pregnancy #bantusharing #pleasehelp

7 Balas

masa 2-3 bulan pertama mmg berat tak berapa naik. tp kena jaga juga makan ye..sbb kekadang tetiba je naik mendadak. mcm sy pun sama. sampai bulan ke 4 tak naik pun. ada sekali turun pula sikit 1kg. sy pun makan la dgn senang hatinya. sekali terus naik 3 kg lebih nurse suruh control makan.

normal je lagi2 ada alahan . saya 37w baru berat naik seminggu 1.5kg terus. before ni check up sebulan skli tu nak naik 200g pun susah byk kali turun drp naik. apapun yg penting baby sihat bertabah ye mom

ble alahan normal berat akn [email protected] mse booking 72kg..pastu turun 71kg n statik je..mkn nasi muntah..tp cba mkn buah-buahan..skang dh 21mgu berat still statik 71kg..mkn2 cma xbyk..mcm xde selera

saya berat badan pun turun baik ii 82 turun smpi 77 sebap kurang makan lepas tu stress jgn stress ii sgt jgn bnyk pikir kan kadang boleh buat badan kita jadi lemah berat badan pun turun

Normal je..sy lagi lh underweight..smpi mngu 14 ni..xde naik sikit pn berat..tp doc ckp xpe..nt pas 20 week..dia check..klu baby elok je mmbesar..xde mslh pn nek sikit2 je berat.

sy berat x naik jgk..sbb sy gdm on diet.jadi nurse kte normal lh.sbb kte mmg kne kawal mkn bnde manis.terutamanye nasi putih

3y ago

Nak tnya..puan diet cmne..sbb sy bru sgkut gdm..tp x g dgr ceramah lg..cuma nk tau juga kot2 ad tips y leh cntrol gdm tu.

saya pun berat badan sama je sblm prgnant and sampai la skrng 11 minggu. tak naik tak turun