Nak tnya krg ni.Ank i dh 1 thn 1 bln..bila dgr bnyi hjn dia tkt@ada wkt sy usik dia hjn trs pg kt i

2 Balas

for me normal, means telinga dia alert. mcm klu ank sy dge bunyi vakum kuat pn dia lari..klu kt luar, bunyi kenderaan lalu lalang pn buat dia takut.

8mo ago

cuma nya sbb skrg musim hujan, myb u can try to communicate dgn ank saying that it's rain only...klu ada shower dkt rumah, cuba biasakan dia dgn bunyi tu