Mngndung 6 mnggu keluar darah

Normal x mngndung 6 mnggu keluar darah tapi x bnyk .. wrna darah agak terang fresh gitu

2 Balas

terus ke PAC atau kecemasan. mentioned pregnant dan keluar darah . any darah samada sikit atau banyak, terus ke situ. sakit atau tak, kena pergi untuk make sure kandungan tak apa apa. lain orang lain penyebab keluar darah. kalau Normal then it's okay, kalau ancaman keguguran, kena banyakkan bedrest. terus ke kecemasan ya

1y ago

trima kasih .. ya doktor ckp smlm acaman keguguran lgi 2 mnghu dtg check blik ..

kalau spotting n bleeding ia adalah tidak normal..mngkin pd sesetengah org kata normal tuk awl.kehamilan..tp pd sesetengah individu berlaku sebaliknya jika rahimnya tidak kuat..dkhuatiri alami tnda awl tuk alami keguguran..jd the best way kena.g hsptl tuk dptkn rwatan kadar segera... mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

bykkn bedrest tw..kurangkn berdiri lm ..jgn angkt brg berat2 even dukung bby orglain or ank buah pun xblh...dan jgn byk brjln..tu pun blh jd faktor tuk alami keguguran pd 1st trimester ni.. truskn mkn acid folic k... jgn stress...doa yg baik2 in shaa Allah smua baik2 shj berlaku...Allahuma aamiin Ya Mujib...